La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, acompanyada de l’alcaldessa del Tivissa, Montserrat Perelló, ha inaugurat aquest dissabte el nou Pavelló Municipal, un equipament que s’ha construït amb l’ajuda econòmica de la Diputació a través del seu Pla d’Acció Municipal (PAM).

La inauguració oficial s’ha celebrat en el marc de la Festa Major, en un acte que ha comptat amb la participació de representats del món educatiu i esportiu del municipi. A més, hi han assistit el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó; la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i la presidenta de l’EMD Serra d’Almos, Lourdes Pena. Per part de la Diputació, hi eren la diputada del Pla d’Acció Municipal, Marta Blanch, i la diputada Teresa Mariné.

Durant l’acte s’ha descobert la placa inaugural, ubicada a la l’interior del nou Pavelló Municipal, “un equipament important per al municipi que promou el dinamisme social, cultural i econòmic i que ja és un nou punt de trobada de la comarca”, ha destacat Noemí Llauradó durant el seu parlament. A més, s’ha referit al Pla d’Acció Municipal de la Diputació com un “instrument de cooperació municipal que permet tirar endavant projectes destacats que garanteixen la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”. Per la seva part, l’alcaldessa del municipi, Montserrat Perelló, ha celebrat la inauguració oficial del Pavelló i ha assenyalat que “aporta un valor afegit al complex turístic del poble i dona cabuda a totes les activitats organitzades per les entitats esportives i educatives del municipi”. Precisament, l’acte ha finalitzat amb un partit a càrrec dels equips del club Futbol Sala Tivissa.

El Pavelló Municipal de Tivissa disposa de 1.250 metres quadrats i d’una pista poliesportiva. El cost de la primera fase ha estat de prop 1,8 M€, dels quals la Diputació hi ha aportat més de 230.000€. El projecte inicial contempla una segona fase de construcció de vestuaris.

Visita a la nova caldera de biomassa

A continuació, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha visitat la nova caldera de biomassa ubicada al complex turístic Càmping Alberg Tivissa, una nova xarxa de calor construïda amb l’ajuda de la Diputació, que se suma a la que està ubicada a l’escola Marcel·lí Domingo i que està en funcionament des de finals del 2020.

De fet, Tivissa és un dels municipis que ha format part del projecte ‘Xarxa de calor de Proximitat de la Diputació de Tarragona’, a través del qual va començar a utilitzar combustibles d’origen fòssil per tal d’utilitzar energies netes, reduir emissions de CO2 i fomentar l’economia circular al municipi. Aquesta nova caldera permet subministrar aigua calenta als equipaments del Càmping i l’Alberg, així com a la piscina municipal. A més, en un futur també podrà donar servei als vestuaris del pavelló, un cop estiguin construïts.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.