El Fòrum Demòcrata, entitat que agrupa el jovent català de centre, ha encetat el cicle de converses parlant de la implicació del jovent en les festes populars. Posant com a exemple la Festa del Renaixement de Tortosa, el president del Fòrum Demòcrata a les Terres de l’Ebre, Christian Edwards-Westlake ha conversat amb dos joves que participen activament de la Festa: Felipe Tallada i Oriol Martorell.

Per Edwards-Westlake, “amb aquesta acció el Fòrum Demòcrata pretén copsar les inquietuds i voluntats del jovent, així com poder analitzar aquells aspectes a millorar”. I és que una de les raons de ser de l’entitat és la de generar espais de debat i reflexió sobre aquells temes d’interès general. “Convidem a tots els joves que comparteixin aquestes inquietuds a posar-se en contacte amb nosaltres a través de les Xarxes Socials o via web”, ha dit el president.

Felipe Tallada, membre de ‘La Companyia’, ha reconegut que “un cop t’endinses a la Festa, descobreixes que hi ha molta més preparació i treball del que es pot apreciar i et sents satisfet de poder-hi contribuir, de formar-hi part”. “La Festa aporta molt moviment i és una oportunitat d’or per promocionar Tortosa”, ha dit Tallada, i ha remarcat que un dels èxits de la Festa del Renaixement és la participació i implicació de la ciutadania. “El jovent té moltes opcions per participar directament o com a públic”, ha afegit.

Per la seua part, Oriol Martorell, abanderat de Tortosa i membre de la ‘Colla Jove’ ha reivindicat “un paper més actiu per part del jovent, amb més implicació en les activitats de recreació i no només en les festes de nit”. Per Martorell és molt significativa i important la diversificació dels espectacles, amb grups d’arreu del món, fet que fa que cada edició de la Festa del Renaixement sigui única. En aquesta línia ha demanat, per futures edicions, “propiciar la presència de tavernes, que n’hi pugui haver més ja que hi ha molt ambient de Festa”.

La conversa es va emetre en directe a Facebook, Youtube i Twitch i es pot tornar a veure a l’enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=1aeHHSId2hA

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.