Els veïns de la Pobla de Massaluca i del municipi aragonès de Faió han tallat les vies del tren durant vint minuts aquest matí per protestar contra la pèrdua de freqüències cap a Barcelona i Saragossa. Les protestes ja han aconseguit el compromís del govern aragonès per seguir finançant la seva part del servei però continuen sense dos dels quatre trens que diàriament van a Barcelona.

Aquesta ha estat la tercera vegada que han protestat per la pèrdua de serveis d’aquesta estació, que forma part de la xarxa aragoneses de trens regionals. La falta de finançament ja ha provocat la pèrdua de dos de les quatre freqüències que diàriament van a Barcelona. “Només pots marxar amb el tren del migdia, i díficilment pots tornar al mateix dia. Mentre que si tens el tren pel matí pots fer el que tinguis que fer i tornar a la tarde”, comenta l’alcalde de la Pobla de Massaluca, Antonio Ferré.

Des de la Pobla de Massaluca demanen a la Generalitat que integri la estació a la línia R-15. La direcció general d’Infraestructures i Mobilitat s’ha compromès a fer-ho. De moment, l’ajuntament finança un servei de taxi per dur els passatgers a Gandesa, on poden agafar el bus directe cap a Barcelona.

El govern d’Aragó també ha reconsiderat el seu anunci de deixar de finançar la meitat que li correspon de la línia Faió-Casp. Ara han fet una proposta al Ministeri de Transports per mantenir la línia i apostar, així, per la continuïtat del mon rural.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.