L’artista Àlvar Calvet és el guanyador del certamen XYZ d’intervencions artístiques efímeres de les Terres de l’Ebre amb l’obra “Guanyar Terreno”. A través de la denúncia i la reflexió, l’artista ha centrat la proposta en la regressió del Delta. La intervenció consta de petites muntanyes de sorra amb monedes de terra cuita per representar el valor monetari i una mirada envers el futur del Delta. Els visitants es podran endur monticles de l’obra, amb la condició que s’emportin cinc quilos de sorra fins al Trabucador. “Guanyar Terreno” s’instal·larà al Canal de la Dreta de l’Ebre, al seu pas per Amposta, la segona quinzena de juliol. Aquesta proposta va rebre el suport de més de 600 persones que van participar en la votació popular.

Les dues altres propostes finalistes en aquesta edició han estat “Arròs penjant” i “Micronació”, dos projectes col·lectius que tractaven la transformació artística del Delta i la construcció d’un espai artístic de reflexió i amb vida pròpia respectivament. El primer premi, atorgat a Calvet, ha estat dotat amb 4.000 euros.

És el cinquè any que Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre organitza aquesta certamen que proposa ocupar artísticament l’espai urbà encaixonat del Canal de la Dreta de l’Ebre a Amposta. Enguany, s’han presentat a la convocatòria una vintena de projectes provinents d’arreu del país i de l’estat espanyol. En total, 1.575 persones han votat a través d’un sistema telemàtic i presencial.

Autor: