Annabel Marcos (Amposta, 1968), de Junts per Catalunya, serà la nova directora del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), una empresa pública del departament de Justícia que té per objectiu formar, ocupar i inserir els interns dels centres penitenciaris de Catalunya. Aquest organisme s’encarrega, doncs, de fer tallers dins les presons i d’ajudar a la recerca de feina per a aquelles persones en règim de semillibertat. Així, la nova consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, de Junts, incorpora a l’ampostina al seu equip d’àlts carrecs del departament, sent Marcos la tercera ebrenca en formar part de l’estructura del nou Govern de Pere Aragonès i Jordi Puigneró.

Com a empresa pública del departament de Justícia va adjudicar el passat mes de febrer les obres per al desmantellament del monument franquista a la batalla de l’Ebre a l’empresa COMSA per un import de 200.000 euros. Els treballs ja han començat amb l’estudi geotècnic del terreny on s’ha de situar la grua de grans dimensions que ajudarà en la retirada del monòlit. Però els treballs de retirada de l’estructura metàl·lica no s’iniciaran fins el 18 de juliol, segons va avançar l’anterior directora general de Memòria Democràtica, Gemma Domènech.

La també coordinadora de Junts a les Terres de l’Ebre ha deixat recentment el càrrec de secretària d’Administració i Funció Pública, ja que ara aquest departament s’ha integrat en Vicepresidència, en mans d’Esquerra Republicana. Entre el 2016 i el 2018 va ser directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, fins que va ser destituïda pel Ministeri de l’Interior durant l’aplicació del 155. Anteriorment, havia estat diputada al Parlament per CiU entre els anys 2011 i 2015.

Periodista.