Les altes temperatura d’aquest divendres (amb màximes de 38 graus a Vinebre) estan coincidint amb diversos incendis de vegetació simultanis declarats aquesta tarda a la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i al Monstià.

Els bombers de la Generalitat han informat que un d’aquests focs, al terme municipal la Pobla de Massaluca, ja està controlat. És tracta d’un incendi agrícola que s’ha iniciat en un finca propera al quilòmetre 20 de la carretera TV-7411 entre la Pobla de Massaluca i Roba-roja d’Ebre. L’avís s’ha rebut a dos quarts de tres del migdia, però pocs minuts després de les quatre de la tarda s’ha donat per estabilitzat. En les tasques d’extinció hi ha actuat fins a 21 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 7 de les quals aèries. També s’ha rebut el suport dels pagesos locals i de mitjans aeris dels bombers d’Aragó.

En canvi, segueix actiu un incendi localitzat al terme municipal de Garcia, prop de les vies del tren. Els bombers informen que s’estaria cremant una “petita estructura, tipus barraca”. En aquest cas, l’avís s’ha rebut al voltant de les 17h i, segons els bombers, també s’hauria declarat un petit focus prop de l’estació de tren de Móra la Nova.

A la comarca del Montsià, els bombers estan treballant també per extingir un incendi de vegetació que s’ha declarat a Godall a tres quarts de quatre de la tarda. El foc és a tocar de la carrtera TP-3311, al punt quilòmetric 9. S’hi han desplaçat 7 dotacions terrestres dels bombers i 3 mitjans aeris. La pagesia local està ajudant a extingir el foc llaurant els camps per tallar l’avenç de les flames.

D’altra banda, els bombers també es troben treballant dos incendis de matolls a Tortosa el primer al camí de Caselles, i el segon prop de la urbanització dels quatre camins, prop del parc dels bombers. Fins al lloc s’han desplaçat tres vehicles terrestres.

Aquest matí, els Agents Rurals han publicat el mapa de predicció de perill d’incendi forestal amb tres de les quatre comarques de l’Ebre marcades amb el color taronja de “perill alt” d’incendis.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.