Als pobles de les Terres de l’Ebre se’ls hi gira feina en organitzar les festes majors d’estiu. El Procicat les va autoritzar el dilluns dia 7 de juny, això sí, amb restriccions. El Govern les permet sempre que s’evitin aglomeracions, es compleixin les limitacions d’aforament i es respectin les mesures de restricció vigents.

Una d’elles, i la que abans pot canviar, és l’obertura de comerços i serveis fins a la una de la matinada, el que limita també la fi de les revetlles. A l’Ampolla, per exemple, un dels primers pobles de les Terres de l’Ebre en celebrar la seva festa major, la decisió va ser rebuda amb il·lusió, tal com assegura el regidor de festes Lluís Cabrera, però també amb nervis per garantir a correcuita unes festes segures.

A Tortosa, podran organitzar les festes de La Cinta del mes de setembre amb més calma. Tot i així, el regidor de festes i tradicions, Domingo Tomàs, assegura que es podran adaptar a qualsevol situació, ja sigui amb mesures o sense. De moment, el plantejament és celebrar-les amb la màxima normalitat possible.

Mentre que a l’Ametlla de Mar la Confraria de Pescadors ha decidit suspendre les festes de Sant Pere, la dels Valentins, que arrenca aquest mateix divendres a Ulldecona, ha conservat únicament els actes culturals. Lligallo del Gànguil, l’Ampolla i Roquetes són les següents per calendari.

Autor: