El grup municipal d’ERC Deltebre ha lamentat aquest matí en roda de premsa l’actitud de la Ministra per a la Transició Ecològica Teresa Ribera al ple del Senat de la setmana passada, quan a petició del senador d’ERC Josep Rufà, va expressar que no tenia constància de la demanda de gestió de la Finca de Bombita per part del municipi de Deltebre i que no contemplava, la seva cessió. Pels republicans, la Ministra va mentir en seu parlamentaria, ja que segons l’equip de govern de Deltebre, el 17 de maig el ministeri va notificar a l’ajuntament la recepció de l’acord del ple celebrat el passat 10 de març. “Una de dos, o va mentir conscientment, o la comunicació dintre del seu ministeri no existeix” ha expressat el portaveu d’ERC Deltebre Joan Alginet.

A la vegada ERC, ha exigit al govern d’Enlairem Deltebre i a l’alcalde Lluís Soler que clarifiqui els passos a seguir a partir d’ara. “Cal que fixin una estratègia després del no de l’Estat. I no ens val ni la resignació ni la frustració” ha afegit Alginet. Els republicans han criticat la “falta de planificació del govern municipal i la seva obsessió per impulsar temes estratègics sense el consens” de tots els grups municipals. El portaveu republicà considera que el govern de Soler s’ha equivocat d’estratègia i va precipitar-se en portar al ple la petició de gestió de la finca. “Des d’ERC ens imaginàvem que al portar a ple aquesta petició, hi havia hagut converses informals amb Madrid. I ara veiem que no, i volem saber que es pensa fer a partir d’ara” .

ERC ha demanat a l’alcalde la convocatòria d’una junta de portaveus per abordar la situació i analitzar els propers passos. Els republicans, consideren que l’Ajuntament de Deltebre ha d’afrontar els temes que te damunt la taula amb l’Estat, com son el tema del POUM, Bombita o la resolució dels ajuts de la zona catastròfica arran del Glòria amb “contundència i valentia política”. Alginet per últim, ha posat a disposició de l’Ajuntament de Deltebre els grups parlamentaris d’ERC al Congrés i al Senat.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.