Primer ‘match-ball’ per a l’Alavés Gloriosas de l’ebrenca Emma Martín per aconseguir un ascens històric a la Lliga Iberdrola, la màxima competició del futbol estatal femení. Quan resten dues jornades per tancar la fase d’ascens, tan sols li fa falta guanyar un partit davant l’Oviedo aquesta setmana o l’Atlètic de Madrid ‘B’ la setmana vinent, per assolir-ho o fer el mateix resultat que faci l’Osasuna en el compromís davant el filial matalasser. Tots dos partits s’iniciaran a partir de les 12 del migdia de diumenge.

Les blanc-i-blaves, que acumulen cinc partits consecutius guanyant, tan sols van cedir davant el Ràcing Fèmines (1-0) en el compromís que encetava la segona fase on s’hi juguen l’ascens. Ara es jugaran aquesta fita històrica davant l’afició al seu camp, a Ibaia, on tan sols s’han escapat sis punts aquesta temporada (davant el Seagull on caien derrotades per 0-1 i davant l’Osasuna que s’imposava per 1-2), tots dos a la fase classificatòria.

L’Oviedo es presenta a Vitòria com a tercer classificat a la primera volta d’aquesta fase va cedir per 0 gols a 2 davant les vitorianes amb dos gols als primers compassos de cada meitat del partit obra de la màxima realitzadora del conjunt alavesista, Sanadri, al primer minut de joc, i des del punt de penal als dos de la represa on Míriam no va perdonar des dels onze metres.

Mikel Crespo analitzava el compromís amb màxima preacaució però a la vegada il·lusionat “l’equip està amb moltes ganes, sabem que aquest partit és especial per voler tancar el capítol a casa amb una victòria, deixant les bones sensacions que hem tingut a casa durant la temporada”. “Si alguna cosa és aquest equip és ambiciós i aquesta ha estat la tònica que hem portat durant tota la temporada. Portem 5 victòries seguides i volem la sisena, que a la vegada seria definitiva per assolir el repte d’aconseguir l’ascens”, ressaltava el tècnic blanc-i-blau.

Del rival destacava que “És un rival molt difícil. És un equip que s’adapta molt bé al que puguem proposar, amb molt d’ofici i talent. Vindran a jugar amb molt de ritme i vertical, són un rival dur”. “Veurem un Alavés que sortirà pel partit des de l’escalfament amb una il·lusió i ambició. Un equip vertical i que voldrà llevar-li la pilota a l’Oviedo i dominar el ritme del partit que aquesta serà la gran clau de la trobada”, sentenciava el preparador de l’equip vitorià.