El col·lectiu per a la reinterpretació del monument a la Batalla de l’Ebre ha registrat este matí 1.520 signatures a l’Ajuntament de Tortosa en suport a la iniciativa popular que s’ha presentat al consistori per impedir la retirada del monument.

El col·lectiu COREMBE, juntament amb l’Associació Tortosins pel monument, han aconseguit el triple de signatures de les necessàries per tal de tirar endavant amb esta iniciativa popular que obliga ara l’alcaldessa de Tortosa a incorporar la moció al pròxim plenari. El portaveu del COREMBE, Joan Otero, ha agraït el suport per part de la ciutadania a la seva campanya: “Estem molt contents, ha estat espectacular que sense haver fet campanya hi hagi hagut una resposta tant ràpida i contundent de la gent”.

Demanen fer complir els resultats de la consulta del 2016, en l’ordre del dia del proper ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa. Els dos col·lectius recorden que en la consulta més de 5.000 veïns de Tortosa, un 68% dels que van participar en el procés, van donar suport a la reinterpretació del monument.

La consulta però va quedar en paper mullat després que el departament de Justícia de la Generalitat assumís la tasca de retirar aquest estiu el que està considerat el monument franquista més gran de Catalunya.

Periodista.