Les dues últimes jornades de la lliga professional de futbol comptaran amb aficionats als camps en aquells territoris que estiguin en fase 1, és a dir, que tinguin una incidència acumulada de la covid-19 de 50 infeccions o menys per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. Així ho han anunciat aquest dimecres en una compareixença conjunta el ministre de Cultura i Esports, Manuel Rodríguez Uribes, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias. El retorn està sotmès a diverses condicions recollides en un protocol conjunt dels dos ministeris. Entre d’altres, l’aforament estarà limitat al 30% de la capacitat de l’estadi amb un topall de 5.000 persones, que hauran de ser de públic local per “evitar desplaçaments“, segons ha indicat Darias.

Altres condicions que els responsables dels estadis hauran de complir són garantir la distància de seguretat d’un metre i mig entre assistents, establir sectoritzacions perquè les entrades i les sortides siguin esglaonades, prohibir menjar, beure o fumar a l’interior del recinte o obligar els assistent a dur una mascareta FFP2 durant tota l’estada al camp.

Autor: