El portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per valorar el Ple del Congrés d’aquesta setmana i el procés de negociació per formar govern a Catalunya.

En primer lloc, Bel ha denunciat la legislació a base de Reials Decrets-Llei que utilitza el govern de l’Estat, i ha dit que “no compartim aquesta forma de legislar. Si el govern espanyol està decidit a arribar a final de legislatura, haurà de plantejar-se la seva estratègia legisladora d’aprovar constantment Reials Decrets-Llei que després s’eternitzen en la seva tramitació”. En relació a les negociacions per formar govern a Catalunya, Bel ha reconegut la seva “perplexitat” pels esdeveniments dels últims dies, i ha assenyalat que “si es mira objectivament la situació, no hi ha cap motiu per a una repetició electoral. Però tenint en compte com actua Junts i la poca habilitat d’ERC, malauradament la possibilitat d’una repetició electoral avui és molt a prop”. En aquest sentit, ha assenyalat que “nosaltres coneixem perfectament les tàctiques negociadores de Junts: tot va sempre bé però no hi ha mai cap paper ni cap acord”.

El portaveu del PDeCAT al Congrés ha destacat que “ens trobem en una situació de pandèmia, tenim un govern que l’últim President de la Generalitat ja va declarar esgotat i finalitzat fa més de 14 mesos i en les últimes eleccions hi va haver una participació de poc més del 50%”, i en aquest sentit ha emplaçat a tots els partits catalans a fer autocrítica, perquè amb la mateixa situació de pandèmia, “la participació a les eleccions catalanes va ser d’un 50%, i a la Comunitat de Madrid ha superat el 75%”. D’aquesta manera, Bel considera factible arribar al 26 de maig sense un acord d’investidura perquè “si analitzem les declaracions de Junts i ERC, són tot declaracions públiques pensant més en una campanya electoral que en la constitució d’un govern, en les necessitats del país i en les prioritats que ha de tenir el Parlament la propera legislatura”.

Per últim, Bel ha conclòs lamentant que “l’espectacle és trist i lamentable, perquè el que necessita Catalunya en aquests moments és un govern” i ha afirmat rotundament que “en el cas d’unes noves eleccions, que ningú ho dubti: el PDeCAT hi serà present”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.