ERC i comuns tornaran a reunir-se aquest dilluns a la tarda pels volts de les 16 hores al Parlament, tal com han confirmat fonts de les dues formacions. Esquerra i En Comú Podem van encetar ahir les negociacions formals per explorar un acord que serveixi perquè el grup de Jéssica Albiach doni suport a la investidura de Pere Aragonès. En paral·lel, ERC preveu reunir-se també aquesta tarda amb JxCat, tot i que encara no se n’ha confirmat el format ni l’hora. Els republicans mantenen que només contemplen investir Aragonès per governar en solitari en l’inici de la legislatura. I, en tot cas, després seguir negociant que altres actors (Junts, comuns o CUP) puguin entrar a l’executiu.

El vicepresident amb funcions de president i candidat d’ERC a la investidura, Pere Aragonès, ha entrat als despatxos del partit al Parlament aquest migdia per una reunió interna, segons fonts republicanes. A Esquerra mantenen que no contemplen l’opció de cap format de coalició abans d’investir Aragonès: o govern en solitari o eleccions.

La possibilitat d’una nova convocatòria electoral -si no s’investeix cap presidència abans del 26 de maig- aboca l’independentisme a buscar la manera de no malbaratar que, per primera vegada, hagi superat el 50% de percentatge de vots en unes eleccions al Parlament.

Els contactes dels diversos actors independentistes s’han continuat produint al llarg de les últimes hores, també amb Waterloo i Lledoners al focus.

Autor: