El portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, va registrar el passat divendres una bateria de preguntes dirigida al Govern de l’Estat per saber els motius del tancament de la Oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre i reclamar-ne la seva reobertura. Aquesta seu de l’ens estatal va tancar les seves portes fa un any, arran de la declaració de l’estat d’alarma i el confinament domiciliari, i prestava servei als municipis de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. Bel ha manifestat que “després d’un any i amb les restriccions més flexibles, no hi ha excusa per a no reobrir la Oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre” i ha titllat d’”inacceptable” que els veïns d’aquestes comarques hagin de desplaçar-se fins a Tortosa o Reus per a dur a terme les gestions amb la Seguretat Social.

A més, el portaveu del PDeCAT al Congrés ha destacat que “les seus físiques de la Seguretat Social són necessàries i imprescindibles en zones rurals, on hi ha una població envellida que té dificultats per fer els tràmits a través d’internet”, i ha demanat al govern de l’Estat que “no es basi només en criteris econòmics per tancar o obrir oficines de serveis públics, sinó que també ha de tenir molt en compte la lluita contra el despoblament i l’equilibri territorial”.

Les preguntes registrades pel PDeCAT són les següents:

  • Per quin motiu no reobre el Govern de l’Estat l’Oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre?
  • Pensa el Govern de l’Estat reobrir l’Oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre? En cas afirmatiu, en quin termini de temps?
  • Considera el Govern de l’Estat acceptable que els veïns de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat s’hagin de desplaçar fins a Tortosa o Reus per a realitzar gestions amb la Seguretat Social?
  • Creu el Govern de l’Estat que l’únic criteri per a tancar o obrir una oficina de la Seguretat Social ha de ser de caire econòmic, o també ha de tenir en compte l’equilibri territorial i la lluita contra el despoblament de zones rurals?
ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.