La diputada al Congrés, Norma Pujol, el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana – Més Deltebre, Joan Alginet, i el regidor Carlos Bel, han donat a conèixer les accions que portaran a terme al Senat sobre la gestió de la Finca de Bombita.

Pujol ha anunciat que “recollint la demanda del plenari de l’Ajuntament Deltebre, Esquerra hem presentat una moció al Senat instant el govern espanyol perquè l’Ajuntament pugui gestionar la Finca de Bombita i que aquest espai passi a ser de titularitat municipal”.

La diputada també ha fet saber que “interpel·larem a la ministra Teresa Ribera perquè ens expliqui que ha fet i que pensa fer el govern amb la gestió de Bombita”. Pujol ha recordat que Ribera és qui l’any 2011, llavors com a secretària d’Estat de Canvi Climàtic, va signar la resolució per la creació de la Comissió per la gestió de la Finca de Bombita; la qual havia de permetre desenvolupar un projecte mediambiental i turístic que no es va portar a terme; i que durant el govern del PP tampoc es va fer res.

La diputada ha criticat la inacció del govern espanyol: “la gestió de Bombita per part de l’Estat segueix igual que fa deu anys malgrat que és un espai que pot tenir un paper molt important en la dinamització econòmica i la sostenibilitat ambiental de Deltebre i el seu entorn”.

Joan Alginet en aquest sentit ha manifestat que més enllà del seu alt valor mediambiental; “a nivell cultural i emocional és una finca que el poble sempre s’ha sentit seva”. D’aquí que “Bombita és per a Deltebre, i per tant el seu ús ha de ser per al mateix municipi”.

Alginet ha denunciat “l’actitud passiva de l’Estat des que va comprar la finca l’any 2009”, així com, “algunes accions del govern, que ha fet un canal i un malecó dins la mateixa finca sense que l’ajuntament en fos sabedor, i amb una finalitat que va en la línia del Plan Delta

El regidor republicà  ha demanat “desenvolupar un projecte que pot fer de Bombita un gran pulmó verd, ambiental, sostenible i amb una connotació de diversificació econòmica per a captar visitants, que com a poble no podem deixar escapar”.

Alginet ha finalitzat la seva intervenció destacant el paper catalitzador, de treball i gestió que ha fet durant anys la Societat de Caçadors, Sant Miquel de la Cava, tant pel que respecta a l’activitat cinegètica dins la finca com a la seva conservació.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.