El conseller Damià Calvet, la diputada Mònica Sales i l’escriptor Vicenç Villatoro, han presentat aquest passat dilluns 19 d’abril al Centre Cívic de Ferreries el llibre “1 dia d’octubre i dos poemes. Quan l’esperança venç la por”, escrit des de la presó per Josep Rull, l’exconseller de Territori i Sostenibilitat convertit en pres polític des del 2 de novembre de 2017. Un llibre de l’editorial Símbol Editors que es pot adquirir per 20 euros aquest Sant Jordi, escrit per l’autor en primera persona i en clau de dietari “que fa plorar, fa riure i genera ràbia”, en opinió del prologuista Villatoro, conciutadà de Rull, ja que tots dos són de Terrassa.

Vicenç Villatoro va dir durant la seua intervenció que la presentació del llibre “era un acte per reclamar l’amnistia”, si bé al final va admetre que no sap ben bé com es pot vehicular actualment aquesta sortida de l’atzucac en el qual està el procés. També van destacar les paraules contundents del conseller Damià Calvet, que va qualificar de “dictadura” el comportament que han tingut els diferents governs de l’estat cap als presos polítics i exiliats. Calvet va referir-se a quines són les prioritats en aquests moments, i va dir que tan important és “exigir l’amnistia”, com formar govern per resoldre el dia a dia dels ciutadans.

L’acte va ser presentat per l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, qui va recordar l’estreta relació que la unia amb Josep Rull, el polític que va fer la seua presentació com a candidata a l’alcaldia, i a qui va substituir al Parlament en la presidència de la Comissió de Territori. També va intervenir la diputada Mònica Sales, primer per parlar del llibre, i en la part final per apuntar que davant la situació dels presos i exiliats, cal unir esforços i no tenir actituds basades en “mirar per dalt de l’espatlla”. I és que a l’acte, on hi havia prop de quaranta persones, van confluir tan representants de Junts per les Terres de l’Ebre, com alguns membres del PDECAT al qual pertanyen els representants del govern municipal de Tortosa.

L’acte va ser conduït pel periodista Josep Maria Arasa, qui va mostrar el seu suport a la coordinadora de Vegueria de Junts per l’Ebre, Annabel Marcos, “per la nova persecució” de la que està sent objecte. Un suport que també li va donar el conseller Damià Calvet, arran que ha estat citada a declarar el proper 21 de juny en qualitat d’investigada, per un pressumpte delicte de “prevaricació administrativa”. El cas es basa en una denúncia presentada per la Plataforma d’Interins de Catalunya, contra dos alts càrrecs del Govern -un d’ells la mateixa Marcos, com a secretària de Funció Pública-, i que instrueix la jutgessa Sílvia López Mejías. La mateixa que va encausar Laura Borràs, la presidenta del Parlament, i la mateixa que va protagonitzar ja fa anys un enfrontament amb els Mossos d’Esquadra en un control d’alcoholèmia, en el que va donar positiu, exigint-los que li parlessen en català.

Autor: