El retorn al confinament comarcal també ha afectat els allotjaments turístics de la Terra Alta, que han vist com es cancel·laven totes les reserves que tenien per aquest cap de setmana. Segons dades de l’Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, que engloba més de 80 empreses turístiques de la comarca, hi havia una previsió d’un 40% d’ocupació. “S’han hagut de tornar els diners; els restaurants tenien les neveres plenes d’aliments frescos i alguns han hagut de tancar i de llençar-ho tot“, ha denunciat la presidenta de l’entitat Pilar Miró.

Miró ha assenyalat que després de Setmana Santa moltes famílies aprofiten per fer vacances i que hi havia moltes persones, especialment de la zona de Barcelona, que havien reservat perquè tenien ganes de desconnectar. Per això, ha lamentat que el Procicat hagi aprovat la mesura “d’un dia per l’altre” i ha assegurat que el sector ho ha rebut com una “galleda d’aigua freda“.

També ha denunciat el greuge comparatiu respecte a altres comarques, ja que recorda que la Terra Alta és un territori amb poca població. “Sempre estem en inferioritat de condicions en comparació amb altres comarques com el Tarragonès o el Barcelonès; estem cansats, deprimits i ara ja molt indignats“, ha admès. Per aquesta raó, ha reclamat que la limitació de mobilitat s’ampliï almenys a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre.

Autor: