Deltebre s’ha mobilitzat en contra del Plan para la Protección del Delta del Ebro proposat pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic. Tant és així que durant aquestes setmanes s’han recollit 8.877 al·legacions, en registres independents per cada ciutadà i ciutadana, per mostrar el rebuig al Pla i demanar la seva modificació.

Per a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, aquest nombre d’al·legacions “demostra que la gent de Deltebre no està resignada i que està preparada per fer front a totes les agressions que posin en perill el futur del nostre Delta”Soler ha qualificat aquest dia com a “històric” i ha explicat que “aquesta mobilització ha de fer repensar l’estratègia del Ministeri i ha de permetre que el territori pugui participar i definir l’estratègia de protecció per salvaguardar el Delta de l’Ebre”.

Soler ha fet aquestes declaracions en el marc d’un acte simbòlic de lliurament de les al·legacions, a l’exterior de l’Ajuntament de Deltebre, en el qual hi han participat les diferents entitats i associacions que s’han activat en la massiva recollida d’al·legacions i en el qual també hi han intervingut el president de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre, Javier Casanova, i el president del Consell de Riumar, Eutimio Mauri.

En aquest sentit, Soler ha volgut agrair “la implicació de totes les persones i del teixit associatiu que ha fet possible que la recollida d’al·legacions esdevingui un èxit sense precedents”. L’alcalde ha remarcat que “hem complert l’objectiu d’inundar el ministeri d’al·legacions i fer que la veu de Deltebre, la veu del Delta, ressoni ben fort i s’escolti ben alt per modificar un Pla que condemna a una derrota al nostre territori que en cap cas assumirem”.

Totes les al·legacions s’han registrat, de forma independent i individual, durant aquests dies festius de Setmana Santa gràcies a la tasca voluntària de gran part del personal de l’Ajuntament de Deltebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.