El grup municipal d’ERC Deltebre ha lliurat aquest matí al registre municipal les al·legacions que han recollit durant quasi tres setmanes al “Plan de Protección del Delta del Ebro” que està en fase d’exposició pública. Els republicans han lliurat més de 240 al·legacions a la proposta de pla que  ha elaborat el Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO). Per al portaveu d’ERC-Més Deltebre Joan Alginet, “cal presentar com més al·legacions millor, perquè el Ministeri vegi que la direcció que han emprès és equivocada, i Deltebre i el Delta diem no”.

Alginet s’ha mostrat molt crític amb el contingut del Pla, que d’aplicar-se “condemnarà a mort el treball dels nostres avantpassats, que van deixar-se la pell convertint en fèrtil i conreable un Delta que era un focus de salubritat i misèria. No podem jugar amb l’esforç de tantíssimes generacions” Els republicans han avançat que les consideracions que ha preparat l’Ajuntament de Deltebre i que es discutiran al ple ordinari de dimecres, “els semblen ben enfocades, clares i que deixen clar el posicionament majoritari del municipi”. Les al·legacions que ha preparat l’Ajuntament de Deltebre aniran acompanyades de les que ha elaborat la Taula de Consens. Alginet ha demanat un cop més a l’alcalde Lluís Soler que tingui “una actitud més oberta i inclusiva amb els grups de l’oposició”, per traçar de forma tàcita una estratègia de poble, al marge dels interessos partidistes.

ERC presentarà també en el ple de dimecres una moció per tal que el municipi se sumi a la campanya “Catalunya Clean Up Challenge” a l’igual que ha han fet alguns municipis ebrencs com Alcanar o Sant Carles de la Ràpita. Aquesta campanya és una acció mediambiental a Catalunya, per conscienciar la ciutadania de la immensa quantitat de residus així com la prevenció d’aquests, fomentar accions sostenibles per reduir els residus, fer públiques les tasques dutes a terme per diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià de la ciutadania.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.