L’Associació Forgender Seal i La Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere atorguen a l’Escola Carles III i a l’INS Els Alfacs el distintiu ‘Camí al Violeta’, amb validesa fins al març de 2023. El distintiu reconeix i motiva els esforços de la direcció i l’equip docent en la igualtat de tracte i oportunitats, tant en la gestió del centre com en la capacitat de fer créixer l’apoderament de l’alumnat.

El distintiu ‘Camí al Violeta’ es lliura com a resultat de l’avaluació de l’Índex de qualitat social, gènere i diversitat de l’àmbit educatiu, el qual es defineix com un instrument de transformació social per avançar cap a la igualtat de tracte i oportunitats mitjançant el compromís de la direcció i l’equip del centre. A més, l’índex pretén reduir les desigualtats socials i de gènere, i construir societats a partir d’una educació transformadora on la perspectiva de gènere, els drets humans i la diversitat siguin eixos transversals de la seva actuació.

La regidora d’Educació, Èrika Ferraté, exposa que “des de l’ajuntament treballem amb el propòsit de crear una Ràpita igualitària, sense discriminacions de gènere, i un dels factors claus per aconseguir-ho és començar a conscienciar en els centres educatius”. Ferraté afegeix que “és satisfactori que centres del municipi assoleixin reptes i compromisos com aquest per construir comunitats més justes i cohesionades”.

Amb l’atorgament del distintiu ‘Camí al Violeta’, ambdós centres han demostrat la voluntat de seguir treballant per assolir els criteris d’igualtat social, gènere i diversitat necessaris que assegurin una educació igualitària per a tothom, amb l’objectiu de millorar i aconseguir el Distintiu Violeta de l’àmbit educatiu.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.