El primer cap de setmana sense confinament comarcal a l’Ampolla ha estat ‘mogut’ però sense incidències. Així ho ha confirmat el cos de la Guàrdia Municipal, que des de fa dos mesos, també rep la consideració de Policia Local. I és que el coronavirus ha canviat completament la manera de treballar dels agents. Segons la memòria d’actuacions i incidències del 2020, la major part de les sortides les han realitzat per qüestions relacionades amb la pandèmia, com ara, soroll de veïns, incompliment de mesures de mobilitat i atenció a la ciutadania. De fet, altres incidències com els robatoris, no s’han produït amb tanta freqüència. De cara a la Setmana Santa el cos ampliarà efectius, ja que s’espera que l’ocupació al municipi voregi el 90%.

La Guàrdia Municipal de l’Ampolla ha elaborat la memòria d’actuacions i incidències policials al municipi de l’any 2020. El document, que ha estat presentat al ple municipal celebrat el dijous 11 de març, recull les actuacions executades pel cos policial, informes municipals, el tipus d’atenció realitzada a les incidències i requeriments en els diferents torns de servei i els mesos de l’any que es van cometre més infraccions, amb l’objectiu de buscar millores circulatòries i estudis de viabilitat.

L’informe posa de manifest que el 2020 ha destacat per la seva complexitat respecte a la demanda de serveis policials. “El primer incident rellevant de l’any va ser la rebentada de la canonada del Consorci d’Aigües de Tarragona, unes setmanes després va tenir lloc el temporal Glòria i al mes de març la pandèmia de la Covid-19 que ha anat lligada a diferents confinaments, els quals han requerit una gran presència de la Guàrdia Municipal i la coordinació amb la resta de cossos policials”, explica Francesc Panisello, cap de la Policia Local de l’Ampolla.

 

 

Autor: