Unió de Pagesos considera que el Pla de Protecció del Delta que ha presentat l’Estat liquida el Delta de l’Ebre i condemna els seus habitants a ser els primers refugiats climàtics d’Europa. És el dur anàlisi que fa Dani Forcadell, responsable de sectors agrícoles del sindicat agrari. Des d’Unió de Pagesos avisen que es mobilitzaran per evitar que l’estratègia per salvar el Delta passi per retrocedir terra endins.

“Seguint este Pla, el Delta està totalment liquidat, la gent començant per Deltebre i seguint per la resta, seran els primers refugiats d’Europa. Com pots protegir el Delta retrocedint 500 metres? Ho tenim clar: és posar per escrit la destrucció del delta”. Així de contundent ha estat Dani Forcadell, responsable de Sectors Agrícoles d’Unió de Pagesos.

Per una altra banda, Forcadell també ha denunciat el model d’energies renovables: “Estem a favor de les renovables d’una forma pactada i ordenada. Continuar amb un model depredador del territori, amb grans empreses que acaparen grans terrenys, que manipulen el mon rural, per acabant fent el que ells vulguen”.

Unió de Pagesos es presenta a les eleccions agràries dels pròxims 25 i 26 de març amb altres prioritats com aturar l’abandonament del món rural, simplificar la burocràcia o aconseguir uns preus justos pels petits productors.

 

Periodista.