L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, rebutja i està decebut per la prova pilot de la construcció de la duna de protecció, coneguda com Berma. Soler diu que és una ‘barbaritat’ perquè el Ministeri de Transició Ecològica està acceptant un retrocés de 450 metres a la finca de la Bombita i fins 600 metres en el cas de la platja de la Marquesa.

Soler, posa el crit al cel per l’acceptació per part del Ministeri de Transició Ecològica del retrocés del Delta. “He de lamentar totalment esta acció que ha fet l’Estat, la qual cosa vol dir que l’Estat a la seua pròpia finca sense cap tipus d’informació pública, sense cap tipus d’acció, d’estudi ambiental previ fonamentat, ni cap tipus de beneplàcit informat administrativament per l’Ajuntament de Deltebre ni per la pròpia acció de la Generalitat, hagin fet una acció pilot com la que estan fent de retrocés. Jo trobo una barbaritat, així li ho vaig comentar al mes de desembre quan vam anar a visitar-ho amb el cap de costes, que pensava que això era totalment inoportú, però veient el pla de protecció que va sortir al mes de febrer, encara me va causar més decepció”, ha lamentat l’alcalde de Deltebre.

Soler sentència les accions que es plantegen: “El sistema d’acomodació és el pitjor sistema que podrien adoptar per a plantejar un pla de protecció”. Per últim, l’alcalde de Deltebre ha demanat a la ciutadania que posen observacions al pla de protecció del Ministeri, ja que s’acaben el 5 d’abril: “Anem tard i ho estem plantejar malament, el pla s’ha d’inundar d’observacions de la ciutadania”.

 

 

Autor: