El Departament d’Empresa i Coneixement obre aquest dimecres a les nou del matí el tràmit del Canal Empresa per sol·licitar els ajuts directes de la línia de deu milions d’euros per als establiments dels centres, galeries i recintes comercials i els locals de més de 400 metres quadrats, tancats entre el 7 de gener i el 28 de febrer. Els ajuts seran de 5.000 euros per establiment en el cas dels comerços de productes no essencials ubicats en els centres comercials o amb més de 400 metres quadrats i de 7.000 euros per a bars, restaurants i cafeteries en centres comercials, encara tancats. Les sol·licituds es podran demanar fins al 17 de març a les dues del migdia.

A la convocatòria es poden acollir autònoms i petites i mitjanes empreses dedicades a les activitats de comerç al detall i afectades per l’ordre de tancament sanitari.

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat aquest dimarts la convocatòria d’aquesta línia, la segona que posa en marxa el Departament per a aquests establiments, amb l’objectiu de contribuir a pal·liar els efectes derivats de les restriccions als locals. La primera línia d’ajuts es va obrir al gener i consistia en una subvenció de 8.500 euros per als locals de centres, recintes i galeries comercials i els de més de 400 metres quadrats.

Els comerços que van ser beneficiaris de la primera línia d’ajuts rebran el nou pagament de manera automàtica, sense haver de fer cap nova sol·licitud. Els que no s’hi hagin acollit hauran de presentar les sol·licituds telemàticament a través del Canal Empresa.

Autor: