Victòria de prestigi del CBT davant un rival directe amb qui es juguen la permanència, el Bàsquet Hospitalet, a qui a més li guanyen el bàsquet-average en cas d’empat a punts a final de temporada (86-73) després de caure per només dos punts a la pista dels barcelonins. Després d’encadenar sis derrotes de forma consecutiva i perdre set de vuit partits des de l’inici de l’any, l’Ibersol CBT ha pogut encadenar dues victòries de forma consecutiva igualant la major ratxa d’aquesta temporada (les que van aconseguir a la vuitena i la novena jornada davant el Bàsquet Cornellà i el Gran Canaria a domicili).

Els de Berni han fet un partit molt seriós, manant en tres dels quatre parcials (el tercer l’han perdut per 19 a 21) i tan sols ha perillat el triomf tarragoní en un inici del darrer període quan els del Llobregat han retallat la diferiència al marcador fins a quatre punts (68-64). No obstant, els de Tarragona reaccionaven a temps i podien unflar les diferències fins establir el resultat definitiu que els permet sortir dels llocs de descens directe.

Un míssil d’Adri Duch des de molt lluny obria el marcador, però els visitants ràpidament li donaven la volta per posar-se 3 a 7. Dejan Bjelic i Zanca s’encarregaven d’igualar el duel, per portar el marcador pocs minuts més tard al 18-13. Els blaus mantenien el control i s’anotaven el primer quart (22-19). Iniciat el segon temps arran d’un triple de David Fernández mantenia als locals per davant, però reaccionava els visitants per posar-se amb +2. Un Duch molt incisiu li tornava a donar el control del partit al CBT (33-31). Marcava el punt d’inflexió situant-se amb un +10 al descans (43-33).

A la represa les bones transcisions defensives deixaven sense arguments a l’Hospitalet durant dos minuts mentre Coronel sumava dos triples consecutius que els permetia marxar a l’electrònic amb el 54-42. Els del Llobregat, després de tres triples consecutius dels blaus, retallaven diferències al final del quart (62-54).

Estava prop la segona victòria consecutiva. Però un inici dels darrers deu minuts on van desconnectar del partit i la reacció dels visitants els permetia posar-se a cinc punts. Amb el 68-64, Tugores aportava calma amb un triple i revolucionava els seus amb una gran combinació amb Zanca (73-64) per tornar a despegar al marcador als tarragonins. Duch, amb dos triples consecutius i la defensa tornava a ser asfixiant per tancar el partit amb el 86 a 73.

El jugador de Masdenverge Jordi Barberà va tenir un paper testimonial en la victòria del seu equip participant tan sols cinc minuts en els quals va intentar un tir de dos i un triple sense sort per aportar punts per al conjunt tarragoní.

Dissabte vinent a Cornellà una altra final per al CBT. A la primera volta van aconseguir imposar-se davant els del Llobregat però ara tindran l’ocasió d’aconseguir el que no han aconseguit fins ara: tres victòries consecutives.