El sindicat agrari ASAJA ha presentat un recurs contra la celebració de les eleccions agràries dels pròxims 25 i 26 de març. Consideren que les dues modalitats de vot que el departament d’Agricultura ha implantat, telemàtic i electrònic presencial, perjudica els drets dels pagesos. Reclamen que es torni a posar el vot per correu i que hagi més punts de votació. A les Terres de l’Ebre, 2.400 pagesos estan cridats a participar-hi, mentre al 2016 n’eren 3.000.

Albert Castelló, president d’ASAJA Terres de l’Ebre creu que no es respecten els seus drets: “Estan reduint els drets essencials dels ramaders i pagesos de Catalunya que no es pot votar per correu electrònic, no es pot votar presencialment amb les paperetes de paper tradicionals, i a part de les 670 taules que tenim a Catalunya les han deixat en 210. Els pagesos hem de tindre els mateixos drets que els ciutadans durant el 14-F. Que vagi votar amb totes les garanties sanitàries”. Castelló també afirma que el món agrari està envellit i de vegades, no saben com funcionen les noves tecnologies per poder votar telemàticament.

Votació remota amb identificador electrònic o acreditant-se a través d’un mecanisme biomètric

De l’1 al 16 de març, totes aquelles persones físiques o professionals autònoms que encara no disposin d’un dels certificats electrònics qualificats, com per exemple l’IdCAT Certificat, podran activar un mecanisme d’identificació biomètric, per mitjà d’un sistema pioner de vídeo-identificació a través del telèfon mòbil que proporciona una clau d’un sol ús per poder votar, segons ha explicat el director de Serveis del Departament, Joan Ravasseda. Les persones jurídiques hauran d’exercir el vot electrònic en la modalitat de forma remota amb el certificat electrònic qualificat del seu representant.

 

 

Periodista.