Dimecres a la tarda, a partir de tres quarts de cinc i en directe per Esport 3, el Barça Femení juga els vuitens de final de la Champions League davant el conjunt danès del Fortuna Hjørring. Les de Lluís Cortés i el gandesà Rafel Navarro afronten l’anada d’aquesta eliminatòria amb ganes d’allargar l’immillorable estat de forma que atravessen a la lliga (on són líders amb set punts de marge tot i tenir tres partits pendents encara per recuperar). Les blaugranes afronten aquest partit que pot ser fonamental per l’eliminatòria. Els números estratòsferics avalen al Barça: 87 gols a favor i tan sols 3 en contra en disset compromisos.

Davant tindran a un rival que és tota una incògnita, ja que fa mesos que va acabar la seva Lliga (en tercera posició) i la seva plantilla -molt jove- ha patit modificacions. Això sí, com el Barça, el Fortuna Hjørring també té l’honor d’haver estat subcampió d’Europa en una ocasió (2003).

Les blaugrana afrontaran en aquest inici del mes de març un calendari que fa fredat: quatre partits en deu dies. Sobre el paper, ha de ser un pur tràmit aquesta eliminatòria davant un que no competeix des de desembre i que ha jugat tan sols amistosos de preparació. Lluís Cortés ha advertit de la importància del partit: “Demà no ho és tot, però pot condicionar molt el partit de tornada. Pot ser una temeritat anar a Dinamarca amb un resultat ajustat“. El Barça ha d’intentar deixar sentenciada l’eliminatòria al Johan Cruyff, però l’entrenador lleidatà es vol centrar en el present i no pensar en possibles escenaris de cara a la tornada: “Tant de bo puguem anar a Dinamarca com vam anar a Minsk, però ens equivocaríem si pensem ja en el segon partit. Tenim un calendari ajustat, poder resoldre l’eliminatòria facilitaria donar descans“.

Del rival destaca que “No és molt agressiu en la pressió, es troba més còmode defensant en bloc mig o bloc mig-baix i, a partir d’aquí, buscar transicions amb jugadores hàbils com Holdt, que protegeix molt bé la pilota, juga molt bé de cara i es pot associar bé i jugadores de banda com Riley, que ja tenen més velocitat, amb bona conducció“.