La Fecasarm ha carregat aquest divendres contra la pròrroga de les restriccions a la restauració, que durant almenys set dies més només podran obrir tres hores al matí –entre 07.30 h i 10.30 h- i tres i mitja al migdia –entre 13 h i 16.30 h- i mantindrà tancat el servei de bar de les sales de concert, cafès teatre i cafès concert. En un comunicat, l’associació ho considera “injustificable” i ha anunciat que estudia impugnar la nova pròrroga de mesures un cop s’hagi publicat al DOGC i el TSJC hagi resolt sobre la pròrroga que va entrar en vigor dilluns passat. La Generalitat té fins el 2 de març per justificar-la. Amb tot, Fecasarm ha insistir a la Generalitat en la “urgència de les proves pilot“.

La Fecasarm ha subratllat que en la solució d’aquesta setmana sobre les mesures dictades el 5 de febrer –ja caducades- un dels ponents va emetre un vot particular titllant les restriccions de la Generalitat d'”arbitràries, mancades de motivació, desproporcionades i discriminatòries“.

L’entitat denuncia que ha interposat onze recursos contenciosos-administratius contra les restriccions dictades per la Generalitat i critica que els empresaris no poden defensar els seus drets perquè les mesures abasten un període molt curt de temps i quan l’alt tribunal es pronuncia ja no són vigents.

D’altra banda la Fecasarm ha insistit en la demanda a fer proves pilot de forma urgent en diferents locals de Barcelona i la Costa Brava que permetés reobrir les activitats de restauració i oci nocturn amb total seguretat. La prova consistiria en test previs, els resultats es gestionarien en codi QR personal i intransferible i la instal·lació d’aparells que eliminen el 99,9% de les partícules covid i les seves mutacions, segons concreta Fecasarm, que defensa la seguretat d’aquest sistema ja que a més permetria detectar els casso asimptomàtics que d’una altra manera passarien desapercebuts.

Autor: