L’estratègia de vacunació a les Terres de l’Ebre continua avançant. Actualment 9.432 ebrencs que han rebut la primera dosi contra la Covid-19 i 4.447 la segona. Més enllà dels sanitaris i les persones vulnerables (a qui se’ls hi administra la vacuna de Moderna i la de Pfizer BioNtech), també s’està vacunant amb AstraZeneca al personal essencial. Sanitat, però, no recomana administrar la vacuna d’aquesta farmacèutica als majors de 55 anys, i, per tant, els qui se situen dins la franja dels 55 als 60 anys no es podran vacunar.

En el cas de l’Institut de Flix hi ha deu professors que tenen entre 55 i 60 anys i que, per tant, no es vacunaran, de moment. Ara, veuen com els seus companys s’estan vacunant mentre ells es resignen a no fer-ho. “No estic preocupat per ser dels primers o dels últims, per ara és una cosa que no em preocupa, sé que em vacunaré”, afirma Marià Hierro, coordinador pedagògic de l’Institut de Flix. El coordinador de l’ESO, Biel Pubill, també es mostra pacient: “Suposo que arribaran les vacunes en un moment o altre i per tant, a esperar una mica més”.

Segons Mar Lleixà, directora del Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, el procediment és el correcte, ja que, més tard o més d’hora s’acabarà vacunant a tothom. “Ens trobem ara amb la situació que tenim tres tipus de vacuna que estan convivint, l’AstraZeneca per a menors de 55 anys i després la Moderna i la Pfizer que estan utilitzades per a personal sanitari de primera línia i per a les persones grans. Anirem avançant amb aquesta estratègia en funció de la disponibilitat de les vacunes”, assegura Lleixà.

 

 

Autor: