El Joventut de Badalona afronta aquest cap de setmana la visita a la pista de l’únic rival que li resta d’entre els conjunts capdavanters, l’Advisoria Maresme (quart classificat amb 34 punts) que a la primera volta es va imposar per disset punts a l’Olímpic de Badalona (46-63) en un partit que van dominar des de l’inici i es van adjudicar tots els parcials dels quatre quarts.

Tot i així, el partit arriba per al conjunt badaloní molt diferent del de la primera volta del campionat quan les verd-i-negres acusaven un inici de temporada molt complicat on van encadenar set derrotes i una sola victòria en els primers mesos de competició, on l’equip acusava la inactivitat i es tenia que assentar a la categoria després d’assolir l’ascens la passada temporada. Ara, però, després d’onze victòries i nou derrotes fins al moment i havent-se assentat a la part capdavantera del grup afronten aquest partit sense complexes i amb la intenció de tornar-los-hi la creu de la moneda. Voldran aprofitar que el conjunt maresmenc, ara fa tot just dues jornades enrera, va encaixar una derrota inesperada i sorpresiva davant el conjunt que fins al moment ocupava la darrera posició del grup el Bàsket Almeda (39-49).

Cas d’imposar-se els donaria el bitllet per assolir la permanència matemàtica a la categoria per a les noies de Guillem Abelló que compten a les seues files amb una de les revelacions d’aquesta temporada, l’ampostina Paula Curto, que és la segona màxima encistelladora de l’equip badaloní amb 173 punts i una de les jugadores més utilitzades amb 525 minuts en 20 partits disputats (un promig de més de 26 minuts per partit). Curto, voldrà recuperar per aquest partit, la capacitat anotadora que havia mostrat en els primers partits de lliga on era sempre la màxima anotadora del seu equip.

El duel entre el conjunt que entrena Jordi Vizcaino i el de Guillem Abelló arrancarà dissabte a partir de les 18.05 hores de la tarde al poliesportiu Eusebi Millán de Mataró amb les càmares de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya que oferiran aquest partit en directe i es podrà veure per Canal Terres de l’Ebre.