La comissió interterritorial de la Federació Catalana de Futbol ha acordat traslladar a la Junta Directiva de l’ens federatiu la proposta per a reprendre totes les competicions del futbol i el futbol sala amateur i de base a partir del 6 i 7 de març, en cas que el PROCICAT aixequi les restriccions vigents en la pràctica de l’esport federat d’àmbit català.

En la reunió, que ha comptat amb la presència del president de l’FCF, Joan Soteras, i els 14 delegats territorials de l’FCF, s’ha adoptat aquesta decisió després de les consultes efectuades als clubs al llarg de la darrera setmana, i seguint el mandat aprovat en la darrera Assemblea General Ordinària, amb la posterior adaptació dels plans de competició a una única fase o volta.

El president Soteras també ha explicat que l’FCF treballa amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, i els Departaments de Salut i Interior de la Generalitat perquè aquesta represa pugui produir-se amb presència de públic.

Retorn de les categories amb accés a estatal

Tal com ja es va anunciar, les competicions amb autorització per la seva celebració són aquelles que donen accés a les categories d’àmbit estatal. Així, aquest mateix cap de setmana  del 20 i 21 de febrer es reiniciaran en futbol sala les Divisions d’Honor Sènior masculina, Sènior femenina i Juvenil masculina. Al seu torn, una setmana més tard, els dies 27 i 28 de febrer, es reprendran en futbol la Primera Catalana masculina, la Preferent femenina i la Preferent Juvenil, un cop refets els calendaris atenent a les dates disponibles.

Rebaixa parcial de les tarifes arbitrals

En el capítol econòmic, en consonància amb la situació actual dels clubs, la comissió interterritorial de l’FCF ha proposat a la Junta Directiva la rebaixa parcial de les tarifes arbitrals, a concretar quan es confirmi la represa de les competicions per part del PROCICAT.

De la mateixa manera, s’ha traslladat la demanda de poder deixar sense efecte les sancions accessòries de multa econòmica per aquells equips que renunciïn a competir.

Es mantenen les campanyes

Per últim, els delegats territorials han estat informats que la Junta Directiva va acordar mantenir els pagaments de la part proporcional de les campanyes TOTS SOM UN EQUIP i #ORGULLOSA, amb l’objectiu de contribuir i ajudar els equips a afrontar la tornada a la competició.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.