El Govern ha aprovat aquest dimarts en el Consell Executiu l’ampliació d’11 milions d’euros de la línia d’ajuts per a empreses i autònoms del sector turístic. D’aquesta manera, les subvencions arribaran a 7.080 beneficiaris, un 40% dels quals són empreses d’allotjament, un 23% agències de viatges i el 14% restant, guies turístics. El pressupost total de les ajudes després d’aquesta extensió s’eleva a 38,7 milions d’euros. Els recursos s’extrauran dels fons extraordinaris per combatre la covid-19 i els gestionarà el Departament d’Empresa i Coneixement. Aquesta ampliació és la segona després dels 8,7 milions d’euros addicionals amb què la conselleria ja va reforçar aquesta partida la setmana passada.

Empresa va obrir el 26 de novembre aquesta línia d’ajuts directes dotada inicialment amb 19 milions d’euros amb l’objectiu de contribuir a pal·liar els efectes de les restriccions per combatre la covid-19.

Per atendre els 7.080 beneficiaris de la línia, el Departament ha decidit reforçar la inversió que hi dedicarà. Segons indica l’executiu, la gran majoria dels beneficiaris ja ha cobrat la subvenció i la resta ho farà a partir d’aquesta ampliació.

L’ajut és un pagament únic destinat a guies de turisme; titulars d’hotels, apartaments turístics, càmpings o cases rurals; agències de viatge; empreses explotadores d’habitatges d’ús turístic o establiments i activitats d’interès turístic. Dins d’aquest últim grup s’inclouen activitats com els congressos i turisme de reunions; rutes guiades, culturals, sortides de coneixement del patrimoni i el medi natural i excursions; senderisme; cicloturisme; enoturisme; ecoturisme; activitats aquàtiques i nàutiques, i activitats desenvolupades en parcs de natura, aquàtics i temàtics.

En concret, les subvencions consisteixen en una aportació de 2.000 euros per guies; d’entre 5.000 i 20.000 euros per a empreses d’allotjament i d’activitats d’interès turístic segons el nombre de treballadors; i d’entre 5.000 a 10.000 euros per a companyies explotadores d’habitatges d’ús turístic, també en funció de quants empleats tenen.

Autor: