Després d’encaixar la segona derrota de la temporada a casa la setmana passada el Base Oviedo es va retrobar amb la victòria davant el Balonmano Tarazona al que superava de forma incontestable (20-32) recuperant la bona dinàmica del que havia estat la primera volta tant en l’aspecte defensiu com en l’ofensiu. Els deixebles del tortosí Toni Malla però li va costar arrencar, amb un Tarazona molt intens, que va inagurar el marcador amb un 2-0. No obstant això, els asturians van reaccionar i reestablien la igualada a dos gols gràcies a Sedano i a un llançament de set metres de Nacho Huerta. Ortega, als tres minuts, va donar als visitants amb el 2-3, però eren incapaços de distanciar-se en l’electrònic per més de dos gols fins als 24 minuts quan reflexava un 10 a 12).

Un sprint final dels de Malla, amb un parcial d’1-7 en els últims deu minuts de joc, va servir per obrir bretxa en el marcador amb un Cristian Murias especialment inspirat, amb tres gols pràcticament consecutius. Al descans, el marcador ja reflectia un important avantatge per a l’Oviedo (11-17).

A la sortida dels vestidors Ciccio Aragona, amb una gran actuació va dirigir a l’equip des del lloc de central, mentre que la defensa continuava oferint un nivell alt (dos gols encaixats en els primers 15 minuts). Cristian Murias, amb tres gols més, va tancar l’apartat anotador per als de Malla, que es relaxaven al tram final i permetien que els locals maquillessin el resultat final: 20-32.

L’entrenador ebrenc valorava la victòria davant els aragonesos “Ens ha costat l’inici, ens han plantat cara en els primers 17-18 minuts, amb molt de ritme. Sabíem que amb les nostres rotacions, haurien de baixar la intensitat. Ha estat un vendaval per part seva. Una vegada han fet la rotació, ens hem anat de sis gols. La segona part ha estat molt plàcida”, comentava.

Malla elogiava el bon treball defensiu “Hem defensat molt bé. Llàstima els 20 gols encaixats, crec que són excessius. En defensa hem estat solidaris. Hem ficat coses noves del sistema i han funcionat”, admet. El tècnic es mostra satisfet pel bon joc plasmat “És el primer partit que hem jugat amb una certa continuïtat, donant una passada més, amb solidaritat. L’objectiu era sortir amb bones sensacions i l’equip l’ha complert. El resultat no importava tant, ens importaven més les sensacions després de la derrota davant Soria. Hem estat bé”, apuntava.

El tècnic tortosí creu que el triomf serveix perquè els seus jugadors es retrobin amb les bones sensacions després de l’ensopegada davant el Soria “Sembla que quan ens donen un cop, reaccionem bé. Esperem que no hi hagi més cops i que tinguem capacitat d’autocrítica per a corregir el que no funciona i seguir endavant”, assegurava. És per això que el tècnic ressalta que “ens quedem amb les sensacions. Hem jugat en equip i quan això succeeix, és difícil guanyar-nos”. Malgrat tot, per al preparador no pot existir cap mena de confiança “No hem de despistar-nos. Hem de continuar treballant durant aquestes setmanes. Hem de continuar millorant amb el nostre sistema, treballar més, corregir coses i incidir en errors que portem cometent des de fa temps”, sentenciava.