La Federació Catalana de Futbol publica els calendaris de les competicions del futbol català que donen accés a les categories d’àmbit estatal, la Primera Catalana, la Preferent Femenina i la Preferent Juvenil, després de rebre l’autorització de la seva celebració per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Un cop adaptat el calendari a les dates disponibles, totes tres categories es reprendran el cap de setmana del 27 i 28 de febrer, i finalitzaran els dies 12 i 13 de juny. En el cas de la Primera Catalana, a més, es disputarà la promoció d’ascens a la Tercera Divisió Nacional, amb eliminatòria d’anada i tornada, fixada pel 20 i 27 de juny.

INICI COMPETICIÓ FINAL COMPETICIÓ
27 i 28 de febrer 12 i 13 de juny

 

PLAY-OFF  PRIMERA CATALANA
Anada 20 de juny
Tornada 27 de juny


La Primera Catalana, a una fase

La Primera Catalana presenta dos grups, subdividits amb quatre subgrups de 10 equips cadascun, i es reiniciarà a partir de la jornada 3, després de la disputa de les dues primeres jornades el passat mes d’octubre. Pel que respecta al seu format, es jugarà la primera fase completa, amb dues voltes de competició.

Els campions dels quatre subgrups s’enfrontaran entre ells, en el play-off posterior, per decidir els dos ascensos marcats a la Tercera Divisió Nacional. Per la seva banda, seguint allò establert en el pla de competició, els tres últims classificats de cada subgrup baixaran a la Segona Catalana.

Una volta a la Preferent Femenina

La Preferent Femenina es troba enquadrada en un únic grup de 18 equips, i porta disputades fins al moment les dues primeres jornades. La categoria es jugarà a una volta de competició.

El campió de la lliga obtindrà l’ascens a la Primera Divisió Nacional Femenina, mentre que descendiran de categoria els quatre últims classificats.

La Preferent Juvenil, a una volta

La Preferent Juvenil conté un total de quatre grups, de 16 equips cadascun, que van disputar una jornada abans de l’aturada de les competicions d’àmbit català. En aquesta categoria es completarà una volta del campionat.

Al final de la lliga, els campions dels quatre grups aconseguiran l’ascens a la Lliga Nacional Juvenil. Al seu torn, els quatre últims classificats de cada grup descendiran a la Primera Divisió Juvenil.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.