“Ja no valen més excuses, els governs català i espanyol han d’actuar de forma immediata al Delta de l’Ebre”. Així ho ha dit el cap de llista de Ciutadans per Tarragona, Matías Alonso, després de reunir-se amb la Taula de Consens del Delta. A la trobada han participat també el número 4 de la candidatura, Francisco Domínguez, i el 8 i portaveu a l’Ajuntament de Tortosa, Miquel Albacar. “Fins ara la gestió de les administracions ha estat totalment insuficient i la situació actual d’aquesta zona demostra la falta de recursos destinats a mantenir el Delta de l’Ebre”, ha destacat Alonso. A més, ha afegit que “Cs manté el ple suport al pla elaborat per la Taula de Consens i comparteix la seva preocupació per la situació actual de la zona”.

En aquest sentit, el cap de llista de Cs per Tarragona s’ha compromès a “defensar la protecció del Delta de l’Ebre a Catalunya, Espanya i Europa” i ha explicat que “es tracta d’un espai de la Xarxa Natura 2000, que tots els estats membres estan obligats a preservar”. Ha recordat que “recentment la portaveu de Medi Ambient de Cs al Parlament Europeu, Soraya Rodríguez, i l’eurodiputat català Jordi Cañas han formulat una pregunta per escrit a la Comissió Europea en què denuncien la greu situació del Delta i la falta de reacció de les administracions catalana i espanyola i reclamen a l’executiu que prengui mesures i avaluï el grau d’incompliment de la Directiva europea de protecció d’hàbitats”.

Pel que fa a actuacions concretes, Alonso ha destacat que “davant de la situació actual de degradació, el Delta necessita totes les mesures tècniques necessàries”. En aquest sentit, Cs comparteix amb la Taula de Consens que “la primera d’elles passa per un sistema de dragues lleugeres per aportar arenes procedents d’altres zones del mateix Delta on s’hi acumulen, però aquesta és només una de les moltes mesures necessàries”. El cap de llista de Cs ha finalitzat dient que “s’han d’adoptar les actuacions necessàries per garantir la sostenibilitat ambiental, social, econòmica i agrícola del Delta de l’Ebre, tal i com reclama la Taula del Consens”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.