Victòria aclaparadora del Barça femení de Lluís Cortés i el gandesà Rafel Navarro davant un Rayo Vallecano que s’ha vist desbordat des de l’inici i ha acabat cedint per un contundent 7-0, que ha fet oblidar l’eliminació de la Supercopa. Les dianes de Jenni HermosoMaría León, Aitana i els doblets d’Oshoala i Alexia han rubricat una nova golejada blaugrana davant un conjunt que només havia encaixat un gol en les darreres sis jornades del campionat, en el partit que es recuperava que havia quedat pendent en la cinquena jornada d’un campionat en el Barça sembla no tenir rival.

Ja als dos minuts Mariona provava sort davant la bona intervenció de la portera madrilenya. Era el preludi del primer gol,  quan una oportunista Jennifer Hermoso resolia un embolic dins l’àrea a la sortida d’un córner i aconseguia marcar al costat del pal dret de la porteria de les escapulades. Era el seu desè gol en deu partits de Lliga. Abans del quart d’hora l’avassagadora superioritat de les de Cortés i Navarro situava un contundent 3-0 que deixava clar que les catalanes havien sortit enrabietades per l’eliminació contra pronòstic davant l’Atlètic de Madrid. Alexia Putellas marcava el segon als onze minuts amb una vaselina precisa sobre la mitja sortida en fals de la portera a la sortida d’un nou córner. Les culers generaven perill amb facilitat i ho han aprofitat per eixamplar el marcador mitjançant Oshoala culminant una acció de Graham rebutjada en primera instància per la portera. 15 minuts i el partit ja estava resolt. Una diana amb dedicatòria a la seva mare, a qui s’ha guardat un minut de silenci abans del matx per la seva mort. Sandra Paños s’ha mostrat molt segura en les ocasions de perill del Rayo, mentre Alexia Putellas marcava el seu segon gol en el compte particular fent el quart abans del descans, quan als quaranta-un minuts afusellava dintre la petita després d’una centrada des del lateral esquerre de l’àrea d’Oshoala que intentava rematar de primeres Graham i el refús li caia a peus d’Alexia que marcava a plaer. Inclús a l’últim minut de la primera meitat ha tingut l’opció de fer el cinquè amb una rematada que s’estavellava al pal.

Al descans Cortés li donava entrada a la portera Gemma Font que ha debutat amb el primer equip a la Primera Iberdrola. No abaixaven el peu de l’accelerador i les de Cortés i Navarro seguien insistint en atac fins que arribava el cinquè obra d’Oshoala que al segon pal afusellava la precisa centrada des de la dreta de Hamraoui. Encara hi hauria temps per veure el gol de la tarda. Pilota a la frontal de l’àrea per a Mapi León que atzivava un obús creuat pel mateix escaire. Un autèntic golàs! Ja en temps de descompte, quan passava un minut del temps reglamentari Aitana Bonmatí completava la golejada afusellant ras al segon pal, després d’una bona internada per l’esquerra de l’atac blaugrana de Falcón, on les visitants demanaven falta sobre la portera.

Lluís Cortés sentenciava al final del partit que “l’equip tenia ganes de tornar a competir i tornar a demostrar que s’estàn fent les coses bé, estem en el camí adequat i avui hem fet tres gols en quinze minuts quan l’altre dia en 120 minuts tan sols vam poder marcar un gol i de falta directa. Llavors crec que l’equip ha demostrat que està capacitat per marcar per fer gols i que tots aquests fantasmes que s’havien generat, no a nivell intern sinó des de fora, doncs avui els hem pogut espantar i seguir treballant com ho estem fent dins al vestidor“.

Avassagadora victòria que li dóna al Barça el ple de victòries després de dotze partits disputats i un coixí de cinc punts respecte al Madrid que és segon i amb tres partits encara pendents de recuperar. Dissabte nova jornada de lliga davant el conjunt revelació d’aquesta temporada el Granadilla Tenerife (que va liderar la lliga durant moltes jornades) a partir de les 12 del migdia.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.