El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha abonat 765.000 euros a 72 viticultors de la Terra Alta, Ribera d’Ebre i Baix Ebre per compensar les pèrdues econòmiques de les explotacions afectades per la plaga del míldiu durant aquesta última campanya. Segons la Generalitat, els efectes d’aquest fong sobre la producció han estat “molt importants”, especialment en les explotacions de vinya ecològica que no podien fer ús dels tractaments convencionals per neutralitzar-lo.

Els beneficiaris a nivell de Catalunya han estat 600 viticultors que rebran en total 8,38 milions d’euros. El passat mes de setembre, les diferents denominacions d’origen (DO) catalanes ja van estimar que es perdria un terç de la collita de raïm a tot Catalunya.

Les ajudes s’atorguen a totes aquelles explotacions vitícoles que hagin experimentat un decreixement del rendiment mitjà de la declaració de collita de 2020 d’almenys un 35% respecte a la campanya anterior.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.