Els pescadors de la Ràpita temen que la venda del llagostí baixi en aquestes festes nadalenques. El preu d’aquest crustaci ha augmentat exponencialment enguany, oscil·lant entre els 30 i els 40 euros el quilo. Una pujada que pot provocar, segons la Confraria de Pescadors de la Ràpita, que moltes famílies optin per no incorporar-lo a la seva taula en temps de pandèmia.

L’any passat la Confraria va capturar fins a 65 tones de llagostí, una xifra que aquest 2020 s’ha reduït a la meitat. A causa de la baixada en l’oferta, el preu del crustaci s’ha disparat, fins al punt que en peces grosses pot pujar fins als 40 euros el quilo. Des de la Confraria es mostren preocupats per si aquest augment pot influir en la demanda, en un moment en què els restaurants treballen a mig gas i les famílies no omplen la taula per Nadal a causa de les mesures sanitàries.

Un bon substitut al llagostí podria ser el rap o el lluç. A la llotja de la Ràpita, però, sempre recomanen que l’elecció final sigui de proximitat. També el pop i les galeres, un dels productes estrella de la mar de l’Ebre.

Autor: