La Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús s’adaptarà a un format virtual en la seva edició del 2021. Malgrat això, la comissió organitzadora ha decidit -aplicant totes les mesures anticovid necessàries- convocar el Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre amb les mateixes bases d’anys anteriors per no deixar de costat a un sector, que sempre ha respost a aquesta iniciativa i a partir de la qual se l’ajuda directament en la seva projecció nacional i internacional.

A la darrera edició es van presentar un total de 70 mostres en un concurs que premia el millor oli verge extra de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) de les Terres de l’Ebre, el millor oli sense DOP del territori, el millor oli d’oliva extraecològic, el millor oli de qualsevol indret de fóra del territori i, per últim, el premi al millor oli de particulars o collita pròpia. Una fase prèvia triarà els millors olis de cada categoria per ser avaluats després pel Panell de Tast Oficial d’Olis Verges de Catalunya.

El president de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando, creu que és necessari apostar i no perdre allò que s’havia mantingut durant tant de temps. “Reconeixem que és un any especial i diferent, i hem d’actuar amb la màxima responsabilitat. No volem perdre l’oportunitat d’ajudar al sector amb uns premis que permeten difondre al món la gran qualitat dels olis ebrencs”, ha explicat.

La Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús 2021 es podrà viure igualment sense sortir de casa. Per a Víctor Ferrando, “no es pot renunciar a un element clau com és el foment de la nostra economia i el nostre comerç. Amb el format en què estem treballant es podran seguir conferències en xarxes, sessions de cuina amb l’oli d’oliva com a protagonista o tenir expositors i vendes virtuals, entre altres novetats que l’era digital ens permet tenir”. D’aquí unes setmanes s’anunciarà el contingut del programa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.