La Taula de Consens creu que el Delta de l’Ebre està híper protegit en l’àmbit jurídic, però que a la pràctica és un dels entorns més vulnerables de Catalunya. L’entitat assegura que les administracions que tenen competències sobre aquest espai natural no han sabut aplicar bé els instruments per frenar-ne la regressió, i recalca el poc compromís que tenen amb un pla per transportar els sediments dels embassaments ebrencs riu avall.

Després de les últimes llevantades, Infosa, l’empresa que explota les Salines de la Trinitat, ha tornat a actuar per enèsim cop sobre la barra del Trabucador per restablir-ne les comunicacions. Uns treballs que la Taula de Consens lamenta, ja que assegura que és la Generalitat qui hauria d’actuar mitjançant una proposta tècnica d’emergència. Afirma que el govern català no només té competències per fer-ho sinó que, a més, en té l’obligació.

El director tècnic de la Taula de Consens, Rafael Sànchez, en declaracions a Canal Terres de l’Ebre, ha indicat que la situació d’extrema vulnerabilitat en què es troba el delta de l’Ebre no existiria si les administracions haguessin aplicat correctament els instruments per frenar-ne la regressió.

Amb tot, la Taula de Consens allarga la mà a les administracions. Esperen poder-se reunir amb redactors de l’Estratègia plantejada pel Ministeri per tal d’obtenir més informació i incloure, posteriorment, noves propostes si s’escau.

 

 

Autor: