El nou embarcador situat al Parc del Riu de Deltebre ja és una realitat. Construir-lo ha estat possible gràcies al Grup d’Acció Local de la Pesca Mar de l’Ebre, qui ha finançat un 80% dels treballs. L’acció s’inclou dins els 19 expedients finançats pel GALP Terres de l’Ebre en l’exercici del 2020, setze dels quals són projectes productius i dos no productius, com és el cas d’aquest nou equipament. La partida pressupostària per aquest any ha estat de mig milió d’euros. El projecte, segons l’entitat, s’adequava als requisits d’atorgament de les ajudes. Proposat per l’Ajuntament de Deltebre, aquest permetia vincular projectes marítims en l’entorn natural i posar en valor la diversificació econòmica.

El director territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez, i el gerent del Grup d’Acció Local de Pesca Mar de l’Ebre, Joan Alginet, han visitat aquest dimarts alguns dels projectes d’aquesta convocatòria 2020.

“Hem finançat projectes a aqüicultors, a operadors del sector del peix, a restaurants i empreses d’activitats nàutiques i turístiques, a ajuntaments i a entitats sense ànim de lucre. Projectes productius o no productius, però tots amb el propòsit de dinamitzar l’economia blava i posar en valor la qualitat del producte de la Mar de l’Ebre”, ha explicat el gerent del grup Joan Alginet.

Gómez i Alginet han començat la seva visita a l’Ametlla de Mar on l’empresa Plàncton ha adquirit una embarcació per poder desenvolupar la seva activitat com a centre especialitzat amb submarinisme, i que ha comptat amb un ajut que suposa el 49% de la inversió realitzada. També han visitat la Confraria de Pescadors Sant Pere de la Ràpita, que ha adquirit a través del GALP tres furgons isotermo per poder transportar el peix a les llotges; l’aqüicultor de Deltebre Ramon Bertomeu, que ha adquirit una furgona; i l’empresa rapitenca Mariscos Romeu, que ha convertit una antiga nau en un centre d’expedició per al repartiment de peix i marisc.

Els GALP són instruments de la política pesquera de la Unió Europea emmarcats en el Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i s’encarreguen de gestionar els ajuts europeus a territoris pesquers que tinguin, com a requisits, una coherència geogràfica i comunitats pesqueres d’una envergadura petita. El 28 d’octubre de 2016 la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya va seleccionar el GALP Mar de l’Ebre per al període 2017-2023 i amb una assignació de 3,6 milions d’euros.

 

Vídeo emès a Canal Terres de l’Ebre

 

Autor: