El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat ha distingit amb la marca turística de Barris i Viles Marineres el municipi del’Ampolla juntament amb l’Estartit (Baix Empordà), Cambrils (Baix Camp), i el barri del Serrallo de Tarragona. També s’ha atorgat a Caldes de Malavella (la Selva) el distintiu de Ciutat amb caràcter i a Arties (Vall d’Aran) el de Poble amb encant amb la voluntat de reconèixer la seva tasca a favor d’un turisme de qualitat, diversificat i desestacionalitzat. L’acte d’entrega d’aquests reconeixements s’ha fet aquest divendres pel YouTube de Turisme des de l’Ajuntament de Cambrils i ha comptat amb la intervenció dels alcaldes dels municipis certificats.

Durant l’acte, el director general de Turisme, Octavi Bono, ha agraït la doble contribució que fan aquests municipis “per a un millor posicionament de la vostra realitat i estimular la demanda i per valoritzar tot el territori i tot el nostre sector”. Bono ha explicat que “aquests municipis són la millor representació possible del que pot oferir el territori català, compten amb un patrimoni cultural, natural i paisatgístic abundant i singular i ofereixen infinitat de possibilitats al turista”.

Els comitès d’experts formats per reconeguts professionals de diferents àmbits i també de l’Agència Catalana de Turisme, és l’encarregat d’avaluar i validar les sol·licituds d’accés a les marques d’aquelles ciutats i pobles que compleixen els requisits per obtenir alguna d’aquestes certificacions.

La certificació Barris i Viles Marineres s’adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. La marca Ciutats i Viles amb Caràcter és una de les apostes per la promoció del turisme urbà. I la distinció de Pobles amb Encant reconeix aquells municipis que ofereixen al turista una proposta perquè conegui la seva diversitat i riquesa cultural i paisatgística, més enllà dels principals pols d’atracció turística.

L’Ampolla, paisatge i gastronomia

L’Ampolla destaca per la seva tradició gastronòmica marinera i el seu entorn pròxim al Delta de l’Ebre que ofereix una gran diversitat d’activitats a l’aire lliure. Com a poble mariner, un dels llocs més emblemàtics de la localitat és el port pesquer on, a més d’activitats nàutiques, els visitants, un cop han arribat les barques a port, poden gaudir de la subhasta de peix.

Reconeguda per la seva gastronomia de caràcter mariner i deltaic, a l’Ampolla existeix una gran quantitat de restaurants, la majoria dels quals de caire familiar, on gaudir de cuina tradicional casolana amb el peix, el marisc i l’arròs com a protagonistes indiscutibles.

La nova vila marinera presenta també un litoral de variada configuració on es poden trobar des d’extenses i petites platges de sorra o grava fins a singulars cales de roca. Aquesta diversificació de paisatges dona com a resultat una gran varietat de vegetació i fauna la qual se remarca en la Bassa de les Olles, una petita llacuna que forma part del Parc Natural del Delta de l’Ebre. D’entre les experiències més populars, destaquen, per exemple, les visites en vaixell als vivers d’ostres i musclos amb degustació inclosa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.