L’esborrany del pla de desescalada que han preparat els departaments de Salut i Interior i preveu en una primera fase obrir la restauració al 30% fins a les 17 hores, tant a les terrasses com a l’interior, i la reobertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure amb un aforament del 50%.

Segons el document, al qual ha tingut accés l’ACN i han confirmat fonts del Govern, el mateix percentatge s’aplicaria per obrir cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un aforament màxim de 600 persones. La resta de restriccions segueixen vigents en aquest primer interval. En una segona etapa de quatre, el confinament de cap de setmana seria comarcal i els gimnasos podrien reobrir al 50%. La restauració passa al 50% i la cultura, al 70%.

En una primera fase, que comença el 23 de novembre arreu del paí, en l’esport, les instal·lacions a l’aire lliure reobririen al 50%, també les piscines tot i que estiguin en recintes tancats. Es permetria la pràctica esportiva federada no competitiva en equipaments a l’aire lliure. Les activitats, excepte les federades, es podran fer amb un màxim de 6 persones.

Pel que fa a la mobilitat, es mantindria el tancament perimetral de Catalunya i el municipal de cap de setmana, així com el toc de queda, per tant, quedarà per veure com afectarien aquestes restriccions a una hipotètica tornada de les competicions. El futbol i l’handbol ja han anunciat que volen tornar a competir el 5 i 6 de desembre.

Les reunions, en aquesta primera fase, seguirien sent de sis persones corresponents a una bombolla de convivència habitual.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.