Telefónica ha encès la xarxa 5G a la ciutat de Tarragona. La cobertura d’aquesta xarxa mòbil de cinquena generació s’anirà desplegant progressivament i està previst que s’activi a 46 municipis de les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona abans de final d’any.

Amb el desplegament de 144 nodes 5G la companyia preveu arribar a un 76% de la població de la província. A més de Tarragona, la xarxa s’activarà a ciutats com Reus, Tortosa, el Vendrell o Cambrils, però també en poblacions més petites de poc més d’un miler d’habitants de les deu comarques. En aquesta primera fase es llança la xarxa 5G amb arquitectura NSA (Non Stand Alone), per desplegar la xarxa 5G SA (Stand Alone) quan la tecnologia estigui plenament disponible l’estandardització.

La presentació de l’encesa 5G a la ciutat de Tarragona l’han fet el regidor de Noves Tecnologies, Jordi Fortuny, i el director territorial de Telefónica a Cataluny, José Manuel Casas.

Telefónica fiança la xarxa mòbil 5G a Tarragona en la seva xarxa de fibra d’alta qualitat que està disponible per al 90,32% de llars i negocis de la ciutat, de manera que el 5G complementa a la fibra per tenir la millor navegació en mobilitat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.