L’Ajuntament de l’Aldea ha iniciat les obres d’urbanització del passeig de la Via. Aquesta actuació consisteix en la transformació en passeig de l’antic traçat de la via ferroviària al seu pas pel nucli urbà, entre el carrer Lligallo de Carvallo i el camí de l’Ermita.

El nou passeig tindrà una longitud de 400 metres i el seu ferm serà en solució terrosa, ja que es pretén que sigui una zona verda al límit del nucli urbà. S’hi plantaran més de 70 arbres de diverses varietats com ara l’autòcton lledoner, però també d’altres que li donaran un aspecte atractiu con ara la paulònia i tipuana.

A part es canalitzarà la cuneta existent per a l’evacuació de les aigües de pluja, s’instal·larà un carril bici que connectarà amb els existents tant al pàrquing de la via com al camí de l’Ermita, s’instal·laran baranes de protecció, rampes d’accés i s’urbanitzarà de nou les zones d’accés al nou passeig.

L’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, ha remarcat que aquest nou passeig “és una de les tres grans obres emblemàtiques que volem realitzar aquest mandat, guanyarem un gran espai verd, un nou lloc d’encontre i una altra cosa no menys important, donarem un gran canvi a la fesonomia del nostre poble, tal com ens havíem compromès amb la ciutadania”.

Està previst que l’obra tingui un termini d’execució de 10 setmanes i es preveu l’acabament per Nadal. El projecte constructiu s’ha adjudicat a l’empresa Vent-i-Sol per un import de 204.000 euros dels quals un 90% estaran subvencionats per la Diputació de Tarragona.

Per part de l’Ajuntament, s’està treballant en la segona fase del Passeig entre els carrers de la Pau i Sant Joan, per iniciar com més aviat millor l’adequació d’aquest tram.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.