El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa el procés comunitari per tal de millorar la convivència, la inclusió i la cohesió social a la comarca. Un procés que implica dur a terme una diagnosi sobre l’estat de la convivència i la cohesió social al conjunt de la comarca, però amb la mirada pròpia de cada municipi per la qual cosa és necessari el treball conjunt d’institucions i ciutadania. En aquest sentit, una de les primeres accions participatives que s’impulsarà és una exposició interactiva itinerant que arribarà a cada poble i on es convida els veïns i veïnes a reflexionar sobre la convivència. Aquest divendres l’exposició s’ha instal·lat al carrer Major de Roquetes.

Concretament es s’han col·locat uns panels amb el títol “Millorem la convivència. Mos coneixem a …”, on les persones participants han pogut enganxar amb uns adhesius, de manipulació individual, allò que consideren oportú sobre la convivència al seu municipi: una paraula, una frase, el títol d’una cançó, un dibuix, etcètera.

Durant aquest mes d’octubre l’exposició itinerant recorrerà els diferents municipis del Baix Ebre, en la major part dels casos coincidint amb el dia de mercat setmanal. “Promovem el debat sobre la convivència als pobles i incentivem el sentiment de pertinença comarcal”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

El procés comunitari és impulsat des de l’àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal amb el suport de l’entitat ACISI. En el marc d’aquest projecte s’ha creat un grup impulsor, integrat per diferents recursos tècnics i serveis vinculats a l’àrea de Serveis a les Persones.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.