Benvinguts a Pagès, la gran festa de la pagesia catalana, s’adapta a la situació excepcional provocada per la covid-19, canvia de format enguany i no serà presencial. Aquest cap de setmana, els dies 3 i 4, Benvinguts a Pagès es podrà seguir a les xarxes socials a través d’un esdeveniment excepcional en què es mantindrà l’essència del projecte que dona a conèixer l’origen dels productes que consumim cada dia i que es produeixen arreu del país.
Una representació dels productors i les productores inscrits a Benvinguts a Pagès programaran tot tipus d’activitats divulgatives a la xarxa, entre les quals destaquen xerrades, visites virtuals, receptes, entrevistes i tutorials amb consells sobre alimentació.
La pàgina web benvingutsapages.cat recull tota la informació d’aquesta edició amb els detalls de les activitats virtuals programades, que es podran veure als perfils de Facebook, Instagram, Twitter i YouTube de Benvinguts a Pagès i seguir a través de l’etiqueta #eBaP.
Experiència virtual
A través dels perfils de Benvinguts a Pagès a les xarxes socials, els dies 3 i 4 d’octubre es podrà conèixer el dia a dia de diferents pagesos i pageses que seran entrevistats i explicaran, entre altres qüestions, com és l’elaboració de l’oli a les Terres de l’Ebre, els secrets de la producció d’un producte com la cervesa des de Lleida, o el treball a l’horta amb productes dolços al Berguedà.
Les visites guiades virtuals donaran al públic l’oportunitat de conèixer explotacions de carn, embotits, aviram, ous i altres productes d’horta i posar en valor la feina de pagesos i ramaders.
Els tutorials amb consells per a una alimentació saludable estaran protagonitzats per pagesos i pageses que treballen amb mel, pa i queviures, vins i caves, fruita, carn, embotits i herbes aromàtiques. En el marc d’aquest Benvinguts a Pagès virtual, donaran recomanacions per gaudir dels productes de temporada i aprofitar-ne les propietats.
Restaurants i allotjaments
Els restaurants i allotjaments divulgaran també per la xarxa la seva feina durant tot el cap de setmana. L’esdeveniment serà un bon aparador perquè els establiments turístics expliquin com és la feina que habitualment no es veu. Es podrà entrar fins als fogons d’un restaurant del Segrià i descobrir les tècniques de cuina d’un hotel gastronòmic de Falset, entre altres atractius. A més, des del sofà de casa es podran visitar, còmodament, les cases rurals del Berguedà, situades enmig de la natura en un entorn privilegiat, i també un hotel de Tarragona.