El concurs de gastronomia professional Xef Balfegó, que premia i reconeix als cuiners que millor treballen i preparen tonyina roja, posa en marxa la selecció de les receptes que presentin els cuiners inscrits en la seva quarta edició, la més internacional fins a la data ja que participen professionals en actiu de la restauració espanyola i italiana. Així, la final del concurs comptarà amb la presència d’un cuiner italià entre els vuit finalistes.

La quarta edició d’aquest concurs que organitza Balfegó –empresa especialitzada en pesca, cura, estudi i comercialització de tonyina roja i major exportadora del món per la qualitat i excel·lència del seu producte– poden presentar-se tots els cuiners professionals en actiu que treballen en restaurants ubicats en territori espanyol i, per primer cop, italià, que concorreran en primera instància amb dues receptes original i pròpia amb la tonyina roja com a ingredient obligatori. El concurs està fonamentat en l’originalitat, la presentació i les tècniques de cuina utilitzades en les seves receptes. 

El termini per inscriure al certamen acaba el proper 2 d’octubre, data que marcarà l’inici de la primera fase del torneig gastronòmic. Començarà llavors la feina dels experts per valorar i triar les creacions més noves, atractives i exquisides que concorrin, totes amb un ingredient obligatori: la tonyina roja Balfegó. D’aquest primer filtre de classificació sortiran els vuit cuiners finalistes que competiran, si la situació sanitària ho permet, el dia 5 de novembre a la prova final del concurs amb dues receptes. La primera l’ha de fer amb llom d’aquest túnid, mentre que la segona es pot elaborar amb la part o parts de tonyina roja que desitgi cada xef. 

Un jurat amb estrelles i més de 20.000 euros en premis

Un jurat presidit per Martín Berasategui i integrat per professionals del sector: xefs que sumen catorze estrelles Michelin i reconeguts crítics gastronòmics, seran els encarregats de decidir els tres guanyadors de la IV Concurs de Cuina Professional Xef Balfegó.

Es valorarà per aquest ordre el sabor, aroma i textura de cada plat (40 punts), la presentació (30 punts), l’equilibri dels ingredients (15 punts), i l’elaboració i correcte tractament del producte (15 punts). Els xefs participants podran comptar amb la col·laboració d’un ajudant de cuina de mateix restaurant on treballi el concursant.

A més del trofeu corresponent i d’una manta de ganivets japonesos especials per al tall de peix, el xef guanyador rebrà 6.000 euros en metàl·lic i un viatge al Japó per a dues persones. Tota una setmana per conèixer la riquesa gastronòmica i cultural de país nipó.

Per la seva banda, el xef que quedi en segona posició rebrà 3.000 euros de premi, i el tercer rebrà 1.000 euros. Finalment, els tres guanyaran també la participació com a ponents a Madrid Fusión 2021.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.