El govern municipal ha donat a conèixer el resultat de la primera convocatòria d’ajuts dirigits a les empreses, comerços i autònoms del municipi i que s’emmarquen en el Pla de Reactivació Socioeconòmica de Deltebre. En total, entre ajuts directes i indirectes, derivats de la supressió de tributs municipals, l’Ajuntament de Deltebre ha atorgat 101.408,46€ entre 175 empreses.

Tot i que la mitjana dels ajuts ascendeix a 500€, hi ha empreses que s’han vist beneficiades amb imports globals de 2.500€. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Deltebre volem estar al costat del sector econòmic del municipi per tal que en l’actual context d’adversitat ningú es quedi enrere”. Per aquest motiu, l’alcalde ha anunciat que al mes d’octubre s’obrirà una segona convocatòria per donar cabuda a les empreses que no han sol·licitat l’ajut.

Els ajuts es destinaven en diferents supòsits atenent a l’impacte de la covid-19 i del pas del temporal Glòria, i la majoria de les empreses, un 36%, s’han pogut acollir al supòsit 5, el qual permetia arribar a ajuts directes de fins a 1.000€. La regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha explicat que “durant totes aquestes setmanes hem fet un treball d’acompanyament constant per tal que les empreses tinguessin les màximes facilitats possibles a l’hora de presentar la documentació per així arribar a la màxima ciutadania possible”.

Cal recordar, en aquest sentit, que l’Ajuntament de Deltebre va habilitar l’Espai de Reactivació Socioeconòmica des d’on s’efectuava un acompanyament individualitzat tant al sector econòmic com a les famílies al moment de realitzar la seva sol·licitud d’ajut. Els ajuts atorgats per l’Ajuntament de Deltebre complementen els ajuts d’altres administracions.

Jornades gastronòmiques de l’arròs

Des del 10 fins al 24 de setembre es realitzaran a Deltebre les jornades gastronòmiques de l’arròs, una nova edició que comptarà amb la participació de 15 restaurants del municipi que oferiran menús i tapes que ja es poden consultar a la web de l’Ajuntament de Deltebre. Enguany, com a novetat, el catàleg de les jornades de l’arròs també contempla la possibilitat de realitzar dues receptes, elaborades per l’Associació de Dones de Deltebre i l’Associació Local de la Dona de La Cava, amb el corresponent maridatge de la sumiller Llúcia Castanyo.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.