L’Oficina de Turisme de Gandesa ha registrat xifres rècord en el nombre de visitants i consultes que ha atès aquest estiu, especialment durant el mes d’agost. La situació excepcional derivada de la pandèmia ha produït un canvi en els hàbits de viatge i la planificiació de les vacances de la majoria de persones, i l’aposta per un turisme de proximitat allunyat de les grans aglomeracions urbanes i les tradicionals destinacions de sol i platja han beneficiat destinacions de turisme rural com la Terra Alta i les Terres de l’Ebre.

Pel que fa a Gandesa, l’Oficina de Turisme ha registrat 1.496 visites al llarg del mes d’agost, xifra rècord respecte a les dades d’anys anteriors i que representa un increment del 28% respecte l’any 2019. El Museu-Memorial de la Batalla de l’Ebre ha tingut 1.038 visitants al llarg del mes d’agost (21% d’increment respecte les mateixes dates de l’any 2019), dada que es troba entre els 3 mesos d’agost amb un nombre de visitants més gran des de la seva obertura.

Els visitants han estat majoritàriament famílies (45% del total), interessats principalment en la Batalla de l’Ebre, l’espai natural de la Fontcalda, l’enoturisme, la Via Verda i el Parc Natural dels Ports.

La procedència dels visitants ha variat respecte els estius anteriors, essent els turistes procedents de l’estranger només el 2,5% del total. El públic català ha estat el majoritari (81%), mentre que els visitants procedents d’altres comunitats autònomes han estat el 16,5%, amb una majoria de visitants del País Valencià, Aragó i Madrid.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.